over Evelien

FoliaEvelien van Roemburg is jurist en politicoloog. Ze werkt voor Oxfam International in Brussel als manager van de Europe Migration Campaign. Daarnaast promoveert ze aan het Amsterdam Center for International Law (ACIL) op een proefschrift over UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Evelien is geboren in 1984. Ze studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een master in Internationaal Publiekrecht en een master in Politieke Theorie en Gedrag. In New York studeerde ze aan Columbia University, waar ze een master in Human Rights and International Governance behaalde.

Evelien werkte in 2008 voor UNHCR in Kenia, en in 2008/2009 voor een mensenrechten NGO in New York. Van 2009 t/m 2014 was Evelien gemeenteraadslid in Amsterdam voor GroenLinks. Van 2011 t/m 2015 gaf ze les in het vak International Refugee Law, en in 2015/2016 in de minor Conflict Studies. Ze is voor het derde jaar op rij de academic director van het zomerprogramma ‘Migration & Immigration’ bij de Graduate School for Social Science aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2013 is ze lid van de beroepscommissie van het UAF (Stichting voor Vluchteling-Studenten) en sinds 2018 is ze lid van de adviescommissie asiel van Vluchtelingenwerk Nederland.

Evelien woont samen met haar verloofde, met wie ze twee zonen heeft.